Liity jäseneksi!
Kyselyt
1
 
Nordic Championship

No Broadcasters

 
Liity jäseneksi

Yhteisön ja pelikiltojen

SÄÄNTÖKIRJA

 

Sääntöjen tarkoitus

Säännöt on tarkoitettu turvaamaan yhteisön ja pelikiltojen turvallinen toiminta hyvässä herrasmieshengessä, pyrkien ehkäisemään mahdollisia ristiriita tilanteita ja vähentämään moderaattoreiden työtaakkaa niiden selvittelyssä, sekä kertomaan tulokkaille toimintatavoistamme. Säännöt on pyritty kirjoittamaan mahdollisimman tarkasti ja tyhjentävästi, ja niitä päivitetään tarvittaessa moderaattoreiden toimesta.

Seuraavien sääntöjen rikkomisesta tulee varoitus ja vakavassa tapauksessa jäsen poistetaan yhteisöstä ja pelikillasta välittömästi, ilman eri varoitusta.

Moderaattoreiden ei tarvitse julkisesti perustella päätöksiään, luotamme heidän harkintakykyyn.

 

1. Yleiset säännöt


Yhteisössä ei suvaita anonyymejä pelaajia ja Jäsenhakemuksen nimenomainen tarkoitus on esitellä itsensä muille pelaajille. Tutustu huolella sivustoomme ja lue myös tarkasti läpi tämä sääntökirja, jotta tiedät minne olet liittymässä. Täytä jäsenhakemus ajatuksella ajan kanssa, suosittelemme näkemään hieman vaivaa ja harkintaa hakemuksen täyttämisessä, koska se tulee olemaan käyntikorttisi pelaajayhteisössä ja pelikillassa, vaivan näkeminen on ensimmäinen testi yhteisöömme liittymisessä. Anna vähintään muutamin sanoin kaikki pyydetyt tiedot ja muista samalla että ensivaikutelman voit tehdä vain kerran. Käytä aidosti harkintaa myös tunnuksen valinnassa, sillä sinut tunnetaan jatkossa Mumblessa ja livetapaamisissa juuri tällä nimellä, nimen täytyy olla selkokielinen ja helposti lausuttavissa tai hakemusta ei oteta edes käsittelyyn! Muista viimeistellä profiilisi allekirjoituksella ja profiilikuvalla sääntökirjan ohjeiden mukaan. Allekirjoitukseen lisätään tietoa pelihahmoista, jotta tiedämme kuka mitäkin hahmoa ohjastaa. 


1.1 Jäsenyysehdot

1. Jäsenten tulee olla täysi-ikäisiä, ikäraja yhteisön jäsenyydelle on 18 vuotta.
2. Kaikilta uusilta ja palaavilta jäseniltä edellytetään esittäytyminen ja seuraavat tiedot.
3. Tunnukset, joilla ei ole kirjauduttu 100 vrk poistetaan ja on tehtävä uusi jäsenhakemus tai viittaus aikasempaa hyväksyttyyn hakemukseen.

 • Rekisteröimäsi tunnus.*
 • Etunimi Sukunimi, Paikkakunta ja syntymävuosi/aika.*
 • Sähköposti:*
 • Mihin yhteisön pelikiltaan haluat liittyä?*
 • Hahmot joille haluat kiltakutsun.
 • Aikaisempi MMO-pelihistoria?*
 • RL ammatti/taidot:
 • Perhe/ ajankäyttö:
 • Harrasteet:
 • Vapaa oma perustelu:
 • Miten löysit sivumme/hakemuksen?
 • *

* Pakolliset tiedot.

Linkki jäsenhakemukseen löytyy sivun lopusta.

 

2.1 Foorumi

 1. Varmista ennen uuden viestiketjun luomista ettei aiheesta ole jo käynnissä keskustelua (= etsi sivustolta), ja että olet lisäämässä viestiä oikealle alueelle.
 2. KS Foorumi ei ole Chat, joten älä lähetä turhia sisällöttömiä viestejä (esim. viesti, jonka sisältö on pelkkä animoitu hymiö tai teksti "LOL" on kielletty). Jollet ole varma, onko sinulla annettavaa keskustelulle, mieti vähintään kahdesti ennen viestin lähetystä.
 3. Kiinnitä huomiota kirjoitustyyliisi, t31n1x-kieleen puututaan, ylimääräisiä välimerkkejä ja kirosanoja katsotaan pahalla silmällä.
 4. Muista että metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan, eli noudata keskusteluissa hyviä käytöstapoja (kts. lisäohjeita esim. erilaisista nettietiketeistä).
 5. Sukupuoli siveellisyyttä loukkaavat kuvat ovat kiellettyjen listalla.
 6. Laita liian isot, keskustelualueen layoutin rikkovat kuvat linkkeinä [ img ]-tagien sijasta. Toistaiseksi päätetty Max. leveys on 1280px. Vältä myös vierekkäisiä kuvia koska eri selaimet saattavat sovittaa kuvat rinnakkain vaikka omalla ruudullasi ne olisivatkin viestiä kirjoittaessa allekkain.
 7. Mainostamiseen tarvitaan lupa, allekirjoituksessa saa pitää myös mainokseksi luokiteltavaa linkkiä hyvän maun rajoissa.
 8. Älä muuta ”lainauksia”, pitkää viestiä lainatessa voit poistaa osan tekstistä kunhan se ei muuta lainatun tekstin asia sisältöä tai tarkoitusta.
 9. Lynkkauskomiteoiden rakentelu kielletty, mutta tiedon esille kaivaminen vakavissa rikostapauksissa sallittu.
 10. Julkaisemiesi ketjujen jatkuva "nostaminen" ei ole sallittua, jätä vähintään kaksi kokonaista vuorokautta väliä ennen kuin nostat viestiäsi, ja tällöinkin järkevin tapa toimia, on tarjota asiasta tai ongelmasta jokin lisäkuvaus, joka voi kirvoittaa ratkaisuja. Mieti siis: "Miksi viestiin ei vastattu?", sama nostorajoitus pätee myös kauppa-alueilla.
 11. Vakavasti otettaviin henkilökohtaisiin loukkauksiin puututaan ankaralla kädellä.
 12. Perusteeton loanheitto sosiaalisesti heikommassa asemassa olevia etnisiä, uskonnollisia, aatteellisia, seksuaalisia ym. vähemmistöryhmiä kohtaan on kielletty.
 13. Älä ruoki trollia (tarkoitetaan viestiä tai henkilöä, jonka ensisijainen tarkoitus on ärsyttää ihmisiä ja aiheuttaa ristiriitoja), trolli-, känni- yms. viestiketjuihin vastaaminen kielletty.
 14. Jatkuva ja/tai toistuva saarnaaminen poliittisista, uskonnollisista tai lakiteknisistä kommervenkeistä on kielletty.
 15. P2P-ohjelmilla (ja FTP:n kautta) levitettävistä tekijänoikeuden alaisiksi tulkittavista mediatiedostoista on syytä pitää suunsa supussa.
 16. Referrer/affiliate-linkkien julkaiseminen KS foorumissa ilman näkyvää, selkeää ja tekstissä ennen linkkiä sijoitettua ilmoitusta on kielletty.
 17. Älä harrasta crosspostailua, älä lisää samaa viestiä useammalle alueelle, vaan tarvittaessa Mod. nostaa sen tiedotteeksi.
 18. Ylläpidon/admin toimien julkinen kyseenalaistaminen on kielletty, asiat käsitellään privaatisti henkilötasolla.
 19. Noudata Suomen lakeja, laissa kielletty on kiellettyä myös täällä.

 

2.2 Profiilikuva

 1. Käytä mielellään omaa kuvaasi - tai hyvän maun mukaista ”avataria”, animoituja ei suositella ja ne eivät saa välkkyä häiritsevästi.
 2. Sinulla täytyy olla lupa kuvan käyttöön.

 

2.3 Allekirjoitus

Allekirjoituksesi tulee on yhteisön sääntöjen mukainen tai se poistetaan moderaattoreiden toimesta, toistuvista rikkomuksista seuraa bannit.

 1. Max. 4 riviä tekstiä oletus-fonttikoolla. 
 2. Ilmoita pelit ja hahmot joita pelaat KS-killassa.
 3. Käytä linkkejä esim. hahmotietoihin.

 

3. Mumble

Mumble on tarkoitettu helpottamaan yhteydenpitoa ja tiedonjakoa.

Julkinen alue on yhteisön jäsenille ja heidän vieraille, edellytetään kutsuvan jäsenen paikalla oloa vierailun ajan. 
Yksityinen alue on tarkoitettu Kalevala Syndicate yhteisön käyttöön ja alueella ei sallita ulkopuolisia vieraita.

 1. Username on aina yhteisö tunnuksesi, jolla näyt palvelimella, ei siis kirjauduta hahmojen nimillä, tuntemattomat poistetaan Private alueelta.
 2. Push-To-Talk asetus on pakollinen, ei saa käyttää ääni aktivointia, kuuluu kaikki tausta kolina kaikille.
 3. Vältä turhallista höpöttämistä ja itsetehostusta yleisillä kanavilla ja pelissä kiltakanavalla, pelialueen omilla alakanavilla tutun ryhmän kesken keskustelu voi olla vapaampaa.
 4. Raidi ja muut yksilöidyt kanavat on tarkoitettu vain kyseiseen käyttöön ja kaikki häiriköinti on ehdottomasti kielletty.
 5. Kiinnitä huomiota kielenkäyttöösi, jatkuva kiroilu (V***u sanan käyttöä ei sallita) ja voimasanojen käyttöä tulee välttää - on kielletty!
 6. Muista luoda ja tallentaa uusi varmenne  "Create new certificate", tarvitsen sen jos joudut asentamaan softan uudelleen.
 7. Kirjautumistiedot address 5.135.85.235 port 63404 (Strasbourg, France) - Lataa Mumble client TÄÄLTÄ
 8. Salasanoja (Tokens) ei saa jakaa ulkopuolisille, ne löytyy foorumilta rekisteröityneiden alueelta TÄÄLTÄ.

 

4. Pelikillat

 1. Oikeudet Kalevala Syndicate nimen käyttöön omistaa yhteisön perustaja Oxa.
 2. Uuden Kalevala killan perustamiseen ja otettavaksi yhteisön ohjelmaan tarvitaan yhteisön ylläpidon lupa.
 3. Yksittäiset pelikillat toimivat itsenäisesti kiltaleaderin johdolla apunaan nimeämänsä upseeristo.
 4. Pelikillan tulee kaikessa toiminnassaan noudattaa yhteisön ja pelikiltojen yhteistä sääntökirjaa ja toimintatapoja. 
 5. Pelikillan perustajat sitoutavat ylläpitämään pelikillan toimintoja koko pelin olemassa olon tai valitsemaan luotettavat seuraajat tehtävään.
 6. Pelikiltaa ei saa jättää vaille aktiivisuutta!
 7. Pelikilta perustetaan aina pelaajille, ei itselle, joka sitten hylätään kun omat tavoitteet on saavutettu.

 

Voit nyt anoa jäsenyyttä, mikäli olet täysi-ikäinen ja sitoidut noudattamaan sääntöjämme

 

 JÄSENHAKEMUS

 
 
Kalevala Syndicate Discord palvelin
1